A HOSSZÚHULLÁMÚ INFRAVÖRÖS NAPENERGIA

A Nikken hosszúhullámú infravörös technológiája egy merőben új megközelítés a hőszabályozásban. Amikor fázunk, testünk energiát bocsát ki, hogy felmelegedjen. A közönséges szövet átengedi, vagy szétszórja ezt az energiát. Ezzel szemben a hosszúhullámú infravörös technológiával rendelkező termékekben lévő kerámiavisszaverő rostok elnyelik az energiát és hővé alakítják át, majd visszasugározzák a testünkre.

Az emberi szervezetre gyakorolt hatás szempontjából számunkra a 7-14 µm tartományba eső hosszúhullámú infravörös sugárzás érdekes (far infrared = FIR).
Ez egy különleges hullámhosszú, a Napból jövő fény. A Napból érkező sugarak közül a FIR hullámok a legbiztonságosabbak és a leginkább jótékony hatásúak.
 Napunk a legtöbb energiát a spektrum infravörös szegmensében termeli. Atmoszféránkon van egy „ablak”, amely beengedi a 7-14 mikron tartományú FIR sugarakat, hogy azok biztonságosan elérhessék a Föld felszínét és felmelegítsék azt. Ha a Föld felmelegedett, akkor a hőt 7-14 µm hullámhossz tartományban sugározza vissza.
Az infravörös energia belső termelődését, mely normál esetbe előfordul szöveteinkben, gyógyító forrásokkal hozzák összefüggésbe. Ha egy szövet energiaszintjét a maximumra fokozzuk, a maradék sugarak sértetlenül haladnak tovább. Ezt a folyamatot nevezik rezonáló abszorpciónak. Ez egyszerűen fogalmazva a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha egy sejtnek energiára van szüksége, akkor elnyeli, ha pedig telítődött, akkor áteresztővé válik. Így a sugárzás akár 6-8 cm mélységig is képes behatolni a szövetekbe.

A HOSSZÚHULLÁMÚ INFRAVÖRÖS NAPENERGIA ÉLETTANI HATÁSAI:

  • A FIR hatására nitrogén-monoxid szabadul fel, egyúttal megemeli a bőr alatti rétegek hőmérsékletét, így kitágítja a vérereket, serkenti a vérkeringést, növeli a vér és a szövetek közötti anyagcserét, elősegíti a szövetregenerálódást és oldja a görcsöket.
  • Kedvező hatással van minden élő sejtre és meleget termel. A sejtszövet mikrosurlódása és a molekuláris rezgés következtében a sejteken belül kémiai anyagok aktiválódnak.
  • Felmelegítő hatása segít a kor előrehaladtával, illetve a nehézfémekkel és toxikus anyagokkal való érintkezés során felszaporodott méreganyagok eltávolításában.
  • Szabályozza a vegetatív idegrendszer működését és csökkenti az érzőidegek túlstimuláltságát.
  • A FIR hullámok bejutnak a sejtbe, vízmolekula-rezonanciát idéznek elő, mivel a vízmolekulákban pont a 10 µm hullámhossz hatására atomszintű molekula-rezonancia jön létre. Így történik az energiaátalakítás (konverzió) az abszorpción keresztül.

Testünk számos salakanyagot (toxint) raktároz, és az egészségi problémák hátterében is legtöbbször a méreganyagok állnak.
A toxikus gázok vízszigetekbe tokozódnak. Ahol ezek a salakanyagok felszaporodnak, a vérkeringést gátolják és a sejtenergia gyengül. Amikor 10 mikronos FIR hullámok érik ezeket a vízmolekulákat, a víz rezegni kezd, ami csökkenti azon atomok ionkötéseit, amelyek összetartják ezeket a vízmolekulákat. Amint bekövetkezik a vízmolekulák bontása, a beléjük tokozódott gázok és egyéb káros anyagok felszabadulnak. Ezen hatása miatt a FIR hullámok hasznos eredményekhez vezettek számos betegségnél, melynek magyarázata a toxin-eltávolító hatásában rejlik.

0

Your Cart