Barion fizetési tájékoztató

Mit jelent a BARION™?

A Barion elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatás, amivel kényelmesen és biztonságosan tudsz bankkártyával, vagy előre feltöltött egyenleggel fizetni webáruházakban, mobilalkalmazásokban, vagy barátaidnak. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

Fizess kényelmesen bankkártyával

A bankkártyás fizetéshez nem kötelező a regisztráció, elég megadni bankkártyád számát, a lejárati dátumot és a hátoldalon található CVC kódot, valamint egy működő e-mail címet. Ha azonban regisztrálsz, soha többé nem kell begépelned a kártyaszámodat egyetlen Barion elfogadóhelyen sem, a fizetéshez elég az e-mailcímed és jelszavad. Ez nem csak kényelmes, de a biztonságodat is növeli!
Barion-es-visa-logo.png

Fizetéshez használhatod:

  • Mastercard vagy Maestro bankkártyádat
  • Visa vagy Electron bankkártyádat
  • Amex bankkártyádat

Fizess kényelmesen bankkártya nélkül

Ha nincsen bankkártyád, fizetéshez használhatod, az előre feltölt Barion egyenlegedet, amelyet átutalással vagy készpénz befizetéssel tudsz feltölteni, illetve amire ismerőseid, üzletfeleid tudnak neked pénzt küldeni. Ebben az esetben e-mailcímed és jelszavad megadásával tudsz fizetni.

Ingyenes

A bankkártyás fizetésnek a vásárló részére nincsen és nem is lehet felára. A regisztráció és a Barion mobilalkalmazás, valamint a pénz fogadás és küldés ingyenes, és az is marad. Nincs havi díj sem.

Kövesd vásárlásaidat

A Barion alkalmazásokkal követheted vásárlásaidat, a weben vagy mobilon. Az ingyenes Barion tárca azonnal jelzi minden vásárlásodat, még azt is látod, mit vettél. Barion egyenleged is itt kezelheted, illetve pénzt küldhetsz vagy fogadhatsz.
DI barion webapp.png Dl playstore hu.pngDl appstore hu.png

Első a biztonság

A Barion szervereit a Norton/Symantec/Verisign 2048 bites TLS titkosítása védi. Fizetés előtt mindig ellenőrizd, hogy valóban a Barion biztonságos szerverén adod meg a fizetéshez szükséges bankkártya adatokat vagy jelszót.A böngésződ zöld színnel jelzi,ha a fizetés és a fizetőoldal tulajdonosát Barion Payment Inc [HU] néven azonosítja:

Greenbars-SSL-enhanced validation certificates.png

A Barion rendelkezik a bankkártya társaságok által megkövetelt PCI DSS tanúsítvánnyal, így jogosult bankkártya adatokat kezelni. A Barion szerverek biztonságát a Magyar Nemzeti Bank előírása szerint alakították ki.


A legokosabb fizetés

  • A magyar e-pénz – Még a Magyar Nemzeti Bank szűrőjén is átment.
  • A Barion fizetés működik közvetlen bankkártyáról, regisztráció és előzetes feltöltés nélkül is.
  • Ingyenes tárca, ingyenes fizetés.
  • Küldhet pénzt bárkinek az e-mail címére vagy bankszámlájára.
  • Nem kell kártyaszámokkal bajlódni többé.
  • Kövesse vásárlásait, mint még soha.
  • Pénze biztonságban van.
Fizess a Pí Víz Webáruházban Barion egyenlegedből vagy a Barion által elfogadott bankkártyákkal: MasterCard, Maestro, Visa, Visa Electron és American Express. 


Így lehet nekünk is e-pénzünk!

(Forrás: Blikk, 2015. január 18.)
Egyre többen vásárolnak hazánkban is elektronikus pénzzel. Utánajártunk, mit is kell tudni az új fizetőeszközről.
Bárhol, bármikor
Az e-pénz elektronikus formában tárolt, bármikor hozzáférhető fizetőeszköz. A bankszámlán lévő pénztől éppen az különbözteti meg leginkább, hogy a számlapénz nem közvetlenül elérhető: a bankban személyesen készpénzre cserélhetjük, vagy bankkártya segítségével rendelkezhetünk vele. A bankkártya azonban napi limittel, a bank nyitva tartással rendelkezik. Az e-pénz ezzel szemben mindig jelen van, és bármikor elérhető.
Mi az a Barion?
Magyarországon jelenleg egy olyan e-pénz van, amelyet a Magyar Nemzeti Bank engedélyezett: a Barion – tudtuk meg Bíró Tamástól, a Barion fizetési rendszer marketingvezetőjétől. Egyre több hely van azonban, ahol elfogadják. A legismertebb ezek közül a Nemzeti Mobilparkolás, ahol például a kötelező kényelmi díjon felül nem számolnak fel tranzakciós díjat, ha e-pénzzel fizetünk. Az elfogadóhelyek száma napról napra bővül.
Így lehet nekünk is!
E-pénzt csinálni könnyű. A www.barion.com oldalon nyitni kell egy saját fiókot. Ehhez csak egy e-mail címre van szükség, valamint egy jelszó kiválasztására, azaz még a nevünket sem kell megadni, amíg el nem érjük a törvényben meghatározott limitek valamelyikét. Ezután kapunk egy egyedi azonosítóval rendelkező fiókot, amelyre a hagyományos bankszámlákhoz hasonlóan tudunk pénzt helyezni. Így feltölthetjük készpénzzel valamelyik bank-fiókban, vagy utalhatunk rá egy meglévő bankszámlánkról. Vannak már felhasználók, akik a munkáltatójuknál kérik, hogy fizetésük egy részét e-pénz fiókjukba utalja, és természetesen bármelyik üzleti partnerünktől is fogadhatunk itt bármilyen összeget. Ezután az e-pénzt hasonlóan használhatjuk fel, mint a számlapénzt. Fizethetünk vele internetes áruházakban, átutalhatjuk más számlákra, ha pedig egy üzletben szeretnénk vele vásárolni, akkor bankkártya helyett a mobiltelefonunk segítségével intézzük a fizetést.
Ha számít a kényelem… 
A Barion nem csak egy egyszerű pénztároló. Egyetlen gombnyomásra megmutatja, hogy adott napon mit vásároltunk. Vásárlásaink alapján tudhatja, hogy milyen akciós ajánlatok érdekelhetnek bennünket, így jelzést kaphatunk, ha a kedvenc éttermünk közelében vagyunk, és akciós a pizza, vagy a cipőboltban, ahol már többször vásároltunk, kiárusítás lesz. Pénztárcaként funkcionáló mobilunk kommunikál a pénztárgépekkel, így sorban állnunk is kevesebbet kell.
Mindenkinek megéri
Az e-pénz a kereskedők számára is olcsóbb. Míg bankkártyás fizetésnél a kártya kibocsájtója 1-2% tranzakciós díjat számol fel, e-pénzesnél ez fix 50 forint. Magánszemélyeknek szinte minden ingyenes – beleértve a pénzküldést, vásárlást, letiltást és annak feloldását is. Mivel a lekötetlen pénzek után a legtöbb bank már nem fizet kamatot, mindegy, hogy pénzünk hagyományos bankszámlán vagy e-pénz számlán áll.
0

Your Cart