Évezredek óta foglalkoztatja az embereket és az orvostudományt a mágnesek élettani hatása. Egzakt tudományok híján mágikus erőt, gyógyító hatást tulajdonítottak ezeknek a mindig különlegesen kezelt és csodálatot kiváltó fémeknek. Még ha nem is tudták megmagyarázni az általuk kifejtett hatást, mégis, minden esetben tényként kezelték, hogy a mágneseknek gyógyító hatásuk van az emberi szervezetre.
Az évek számának gyarapodásával szervezetünk apróbb jeleket, figyelmeztetéseket küld. Egyre sürgetőbbé, fontosabbá válik, hogy valamit tegyünk egészségünk megőrzése érdekében. A mágneses erőtérrel történő kezelés jótékony hatásával bizonyos negatív folyamatok lassíthatók, a fájdalmak erőssége csökkenthető.

Földünk mágneses tere az elmúlt 500 évben a felére és az utóbbi 100 évben 5 %-kal csökkent és évente további 0,05%-kal folyamatosan csökken. Ez oka lehet az emberi szervezet zavarainak. (Lásd: Kawai, N.: Mystery of The Earths Magnetism)
A Föld mezőjének kismértékű változása is nagy hatással van az emberi szervezetre. Ez még az emberi testben lévő energiaáramlást is befolyásolhatja és elképzelhető, hogy ez lehet szervezetünk rendellenességének vagy elváltozásának oka.
Környezetünkből származó káros hatások (pl. betonépületek, gépkocsik, nagyfeszültségű vezetékek, televízió, rádió, röntgensugarak, 3G-4G-5G frekvenciák, fémvázas épületek, szennyezett víz, káros földsugárzás stb.) a természetes mágneses mezőt károsítják, lecsökkentik az életerőt, amelynek pótlására valamilyen módon szükségünk van.

Dr. Kyoichi Nakagawa (Tokyo, Isuzu Hospital igazgatója) már 1976-ban egy tudományos értekezésében leírta „a mágneses mező hiányának szindrómáját és tüneteit...” .
„Az emberi test a Föld mágneses mezejének hatása alatt áll és valamilyen egyensúlyi kapcsolatot tart fent vele. Azonban mai életkörülményeink között ennek a mezőnek a hatása csökkent. Következésképpen feltételezhetjük, hogy az emberi test számára a mágnesesség hiánya rendellenességeket okoz.”

A mágneses mező hiányának tünetei:
– váll-, hát- és nyakmerevség
– fejfájás, migrén
– izületi fájdalmak
– szédülés
– emésztési zavarok
– vérkeringési zavarok
– mellkasi fájdalmak
– fáradékonyság
– álmatlanság

Nakagawa kísérletei azt igazolták, hogy a mágneses terápiával kezeltek 90%-a pozitív változásokat észlelt, a maradék 10%-uk pedig nem tapasztalt semmilyen káros hatást. 1978-tól az FDA (U.S. Food and Drug Administration) is a mágneses terápiát ajánlja, különösen a csonttörések gyógyításánál. Albert Rag Davis a Hiltron mágnesterápiás készülék fejlesztésénél felfedezte, hogy minimum 300 gauss erősségű mágneses tér kell az élettani hatásváltozáshoz. (1 gauss = 1 cm2-en belül áthaladó mágneses erővonalak száma)

A mágneses térhatás serkentőleg hat a vérkeringésre. Felgyorsul a létfontosságú anyagok (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, fehérjék) beépülése és ezzel párhuzamosan felgyorsul a káros anyagok ürítése, is valamint ellenállóbbakká válunk a betegségekkel szemben. A mágneses erőtér kiegyenlíti a szervezet átmeneti vagy tartós energiahiányát, javítja a hajszálerek mikrokeringését és ezáltal frissebbnek érezzük magunkat.

A Nikken kutatói e kutatási eredményeket fejlesztették tovább és építették be a termékeikbe:
– PiMag víztisztító készülékek:
=> Waterfall,
=> kulacs
=> zuhany
– Mágneses termékek:
=> karkötők, nyakláncok
=> talpbetétek
=> alvásrendszerek (matrac, paplan, párna)
=> alvómaszk (szemre)
=> ülőpárna
=> mágneskorongok, relax tapaszok
=> kézi görgős masszírozók

0

Your Cart